KRIMINALNA BANDA

Otkriveno ko je jedan od najtraženijih bjegunaca iz Srbije koji je uhapšen u Španiji: Hapšen i na Jahorini

Milutinović je privođen i na Jahorini na kriminalističku obradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja

Slobodan Milutinović Snajper. Starsportphoto

D. R.

6.5.2024

Španska policija saopćila je da je uhapšen vođa srbijanske kriminalne bande zbog niza krivičnih djela u toj zemlji, a kako nezvanično saznaje "Blic", uhapšen je Slobodan Milutinović Snajper (38).

Informacija da je ovaj muškarac uhapšen pojavila se još prije nekoliko dana, međutim, državne institucije Srbije i Španije se nisu oglašavale sve do danas kada je španska policija saopćila da je došlo do hapšenja organizovane kriminalne grupe na čijem čelu se nalazio „jedan od najtraženijih srbijanskih bjegunaca“.

Pobjegao iz kućnog pritvora

Snajper je uhapšen 2021. godine kada ga je djevojka prijavila za zlostavljanje. On je zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja djevojke s kojom je bio u emotivnoj vezi, u aprilu 2023. godine osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Viši sud je poslije izricanja presude iz zatvorskog pritvora prebacio u kućni pritvor sa nanogicom. Milutinović je, međutim, ubrzo pobjegao. On se 5. maja 2023. godine nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 sati. Od tada se nalazio u bjekstvu.

Slobodan Milutinović Snajper. Starsportphots

Slobodan Milutinivić Snajper (38) je čelnik FK Kabel i vođa navijača FK „Vojvodina“. Javnosti je postao poznat kao fudbalski huligan i tjelohranitelj Bate Kankana.

15 krivičnih prijava

U svom debelom dosijeu, izuzev presude zbog zlostavljanja djevojke, ima 15 krivičnih prijava za različita krivična djela.

Milutinović je u Srbiji uhapšen poslije ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), a prilikom pretresa više stanova i objekata. U stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Milutinović je privođen i na Jahorini na kriminalističku obradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih djela.

Po nalogu Osnovnog suda na Sokocu pušten je na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.