KOMENTAR DANA

Velikosrpske bošnjačke patriote

Ni rezolucija o genocidu u Srebrenici nije ostala pošteđena njihovog pokušaja da nahajcaju sukob Bošnjaka i Hrvata

Duboka država SDA ne spava ni nakon gubitka budžeta. Avaz

Danijal Hadzovic

6.5.2024

Duboka država SDA ne spava ni nakon gubitka budžeta, no čini se da sve više gube razum, pa ili nisu ni svjesni šta više bulazne ili u histeriji postaju toliko neoprezni i nepromišljeni da više i ne kriju za koga sve vrijeme rade.

Naime, dok je u UN-u na pomolu historijsko usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici koje sponzorišu vodeće civilizacije svijeta, a vlasti u Srbiji i RS čini sve što je u njihovoj moći da pokažu da se nalaze upravo s one druge strane civilizacije, uz otvoreno ignoriranje genocida i omalovažavanje žrtava, Bakirova duboka država oličena u rojfovskim botovskim kanalima i av-avovskim istragama datu situaciju koristi da svoj gnjev i arsenal usmjeri prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Naime, najprije su krenuli s pričama da rezolucija treba da umiri Bošnjake, kako bi se Čoviću dao Izborni zakon (jer valjda su vodeće sile svijeta ujedinjeno skovale zavjeru samo da bi se isporučio Izborni zakon u BiH), a kada se ispostavilo da to nije bilo dovoljno uvjerljivo, odluku Hrvatske da bude kosponzor rezolucije iskoristili su da danima sručuju drvlje i kamenje na tu državu i njeno rukovodstvo, jer „ne treba nam njihova podrška“, „prvo da se izvine za agresiju i UZP“, itd...

Šta je intencija ovih podvala, posve je jasno: mutiti vodu, pa razvodniti priču o rezoluciji i Bošnjacima otvoriti novi front protiv Hrvata koji s njima dijeli zajednički euroatlantski cilj.

Kome razdor Hrvata i Bošnjaka, čak i u situacijama kad prvi prema drugima pokazuju dobronamjernost, najviše odgovara, ne treba posebno crtati. E sad, rade li to prema nalozima njihovih centara ili su samo glupi, nije ni bitno. Bitne su posljedice.

Doduše, kada uzmemo u obzir da su im politički mentori i savjetnici isti oni KOS-ovski likovi koji su nekoć, za potrebe neprijatelja, uvezli islamski fundamentalizam u redove Armije BiH, imamo i više nego dovoljno razloga da sumnjamo ko su njihovi stvarni nalogodavci. A sve bošnjački patriota do patriote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.